Валентина Георгиева е откарана в болница, след като получи контузия на финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика

Публикувано на

bta.bg

Валентина Георгиева е откарана в болница, след като получи контузия на финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика

Единствената българска участничка при жените Валентина Георгиева получи контузия на коляното и не завърши финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен (Германия).

16-годишната Георгиева се приземи лошо след първия опит и не успя да продължи състезанието. Тя беше оценена с 12.733 точки, но след това пропусна втория прескок и официално беше записано, че не завършва финала. На българката беше оказана медицинска помощ веднага от лекарите в залата.

След това Валентина Георгиева заедно с личния й треньор Филип Янев са били откарани с линейка в болница в Мюнхен. Тя ще бъде прегледана в лечебното заведение, за да се установи нейното състояние. Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев също е в клиниката.

Контузията на Георгиева беше втора от първите пет гимнастички. Малко по-рано травма получи и Азия Д’Амато (Италия), която преди два дни взе златото в многобоя.

Европейска шампионка на прескок стана унгарката София Ковач с 13.933 точки, следвана от Азия Д’Амато с 13.716 и Алин Фрийс (Франция) с 13.599 точки.

Междувременно, Нели Танкушева и Цветана Добрева получиха дипломи за почетен съдия от Европейската федерация по гимнастика по време на шампионата в Мюнхен. Доц. Танкушева и проф. Добрева са в съдийския панел на състезанието.

Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен продължава от 18 до 21 август с надпреварата при мъжете и при младежите.