Три дами са победителки в “Синя звездна класация” за 2021 г.

Публикувано на
Три дами са победителки в “Синя звездна класация” за 2021 г. С приза за номер едно на СК “Левски” на церемонията в Музея на спорта бяха наградени златните олимпийски медалистки от ансамбъла по художенствена гимнастика Стефани Кирякова и Ерика Зафирова от клуб “Левски Илиана”. Третата отличена спортистка е състезателката по борба Тайбе Юсеин, която донесе бронзов медал в категория 62 кг от игрите в Токио. И трите получиха плакети, финансови награди и книги, връчени от зам.-министъра на спорта Диана Иванова и от кмета на район “Подуяне” Ева Митова.
Подгласнички в класацията са още две момичета от борбата – сребърната европейска медалистка Миглена Селишка (50 кг) и петата от световното първенство Мими Христова (68 кг).
За треньор на годината за пореден път беше отличен Петър Касабов, наставник на женския отбор по борба в “Левски” и в националния тим на България.
“Синята” борба взе още едина награда – “най-перспективна детско-юношеска школа”.
Тенисистът Адриан Анреев заслужи плакет за “пробив в световния спорт”. Талантът на “Левски” пропусна церемонията поради участие в турнир.
Големия приз “Всеотдайност” получи бившата председателка на СК “Левски” Бранимира Цветанова, която допринесе за стабилизирането на обединението и се оттегли от поста преди година. Освен нея беше наградена и Димитрина Теофилова, дългогодишен секретар на клуба по борба. Двете освен плакет си тръгнаха и с картини, върчени от Тодор Стефанов – председател на СК “Левски”.
Най-много отличени имаше в категория “най-перспективен млад състезател”: осем борци – Никълъс Сулев, Йордан Топалов, Калоян Иванов, Кристиян Миленков, Спартак Валентинов, Даниела Бръснарова, Гергана Стоянова и Виктория Бойнова, както и двама боксьори – Ясен Радев и Кирил Борисов. Освен тях в същия раздел бяха наградени: Димитър Смилянов (самбо), Камелия Петрова, Мария Стаменова и Ева Емилова (художествена гимнастика) и Клаоян Стаменов (спортна стрелба). Сред призьорите са и петимата волейболни национали от “Левски”, донесли световно сребро от първенството за младежи в Иран – Лазар Бучков, Александър Николов, Венислав Антов, Владимир Гърков и Стоил Палев.
Всички състезатели получиха финансови награди. Тържеството започна с награди за уредничката на Музея на спорта Катя Иванова и за Светлозар Герджиков, който дари на “синия” баскетбол документ за учредяването на женския клуб на “Левски”.
May be an image of 2 people and people standing
May be an image of 2 people and people standing
May be an image of 4 people, people standing and indoor
May be an image of 4 people, people standing and indoor
May be an image of 10 people, people standing and indoor
May be an image of 2 people, people standing and indoor
May be an image of 3 people, people standing and indoor
May be an image of 5 people, people standing and text that says "звездн SACALI вездна K"
May be an image of 1 person and standing
May be an image of 15 people, people standing and indoor