Българската състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева има увреждане на кръстни връзки на коляното.

Публикувано на

bntnwes.bg

Българската състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева има увреждане на кръстни връзки на коляното. Тя получи травмата по време на финала на прескок на Европейското първенство в Германия.

16-годишната Георгиева получи травмата при първия си опит, веднага след това тя беше отведена в болница, за да ѝ бъде направен преглед. Заради контузията Валентина Георгиева не успя да изпълни втория си скок и да завърши надпреварата.

„Съжалявам, че не успях да направя моите фенове щастливи, както и цяла България. В болницата казаха, че имам проблем с кръстна връзка, като се върна в България ще проверим на ядрено-магнитен резонанс. Но всичко е наред и ще се възстановявам“, сподели Валентина Георгиева за БНТ.

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев е бил неотлъчно до нашата състезателка в първите секунди след контузията.

„Валя е една млада, много талантлива гимнастичка и аз съм сигурен, че ние отново ще я видим на световния подиум. И отново ще радва българите с нейните успехи“, каза Красимир Дунев.

Днес в Мюнхен пристигат мъжкият и младежкият национален отбор. БНТ ще излъчва състезанията от четвъртък, 18 август.

https://bntnews.bg/news/valentina-georgieva-sazhalyavam-che-ne-uspyah-da-napravya-fenovete-shtastlivi-1204567news.html?fbclid=IwAR0nJW8EbsXlUh1v6nj8mB1oNTrjYTWQCByNKOfDMQVuq2LBF0lx1yFCbHU