С 5 СИНИ МОМЧЕТА БЪЛГАРИЯ СЕ КЛАСИРА НА ЕВРОПЕЙСКО

Публикувано на

С 5 СИНИ МОМЧЕТА БЪЛГАРИЯ СЕ КЛАСИРА НА ЕВРОПЕЙСКО

С 5 момчета от нашия клуб в състава националите до 18 г. на България се класираха за европейското първенство това лято в Грузия.

Волейболистите на селекционера Виктор Карагьозов спечелиха за целта балканското първенство, което се проведе в зала „Левски София”.

България завърши на първо място след победа с 3:0 (25:14, 25:22, 25:22) над Гърция за огромна радост на феновете по трибуните.

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и съпрезидент на „Левски София” Давид Давидов връчи трофея на шампионите веднага след заключителния двубой.

Най-резултатен за победата над Гърция бе диагоналът на мъжкия ни тим Кристиан Титрийски с 22 т.

Други трима „сини състезатели – посрещачът Александър Къндев, разпределителят Симеон Николов и центърът Костадин Козелов записаха съответно по 11, 7 и 3 т.

Така волейболистите на „Левски София” имаха солиден принос за успеха над Гърция. В състава на националния отбор бе и либерото Константин Чипев .

Титрийски бе топреализатор и в 4-те мача на България. В тях на неговата сметка има общо 86 т.

В другия мач от последния ден на европейската квалификация в спортна зала „Левски София“ Турция победи категорично Румъния с 3:0.

България завърши на първо място в крайното класиране след три победи с по 3:0 над Турция, Румъния и Гърция и драматично 2:3 от Сърбия.

Турция завърши на второ място след три успеха с 3:0 и загубата с 0:3 от България. Сърбия е на трета позиция също с три победи, но две от тях с по 3:2 , един успех с 3:0 и едно поражение с 0:3. Гърция завърши на четвърто място , а Румъния на пето.

Европейското първенство за юноши до 18 години е от 9 до 18 юли в Грузия.

„Беше много емоционално първенство. Радвам се, че успяхме да го спечелим, въпреки трудностите, които изпитахме със Сърбия.

Смятам, че се представихме на много добро ниво и, че ни чака добро класиране на Европейското първенство. Ще се постараем да постигнем по-добро класиране от миналата година, когато бяхме пети в Европа“, заяви капитанът на България Виктор Томов.

„Този отбор като индивидуалности е може би един от най-добрите в цяла Европа, поне от тези, които сме виждали. Смятам, че ако играем както трябва и се държим заедно като отбор, в бъдеще ще печелим много медали и турнири“, добави Виктор Томов.

„Заслужен успех. Успяхме да се противопоставим на всички отбори, като само срещу Сърбия не играхме по най-добрия начин, но важното е, че спечелихме балканското първенство и се класирахме за eвропейското първенство.

Успехът ни е напълно заслужен. Поздрави за отбора и благодарности на всички хора, които дойдоха да го подкрепят в залата“, коментира селекционерът Карагьозов.

„Дали ще успеем да подобрим класирането си от предишното Европейско първенство, не може да прогнозираме отсега, но е ясно, че ще направим всичко по силите си. Ще трябва да видим и нивото на останалите. Всеки отбор израства и на тази възраст разлика дори от шест месеца може да е съществена.

Като погледнем обаче какви и колко на брой силни отбори не успяха да се класират от първата квалификация, а някои от тях ще трябва да останат извън Европейското първенство и след втората квалификация, това само по себе си говори за постижението на нашия отбор“, добави старши треньорът.

Новини | С 5 сини момчета България се класира на европейско