2 НАШИ МОМЧЕТА С ПО 22 ТОЧКИ ЗА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИЯ

Публикувано на

2 НАШИ МОМЧЕТА С ПО 22 ТОЧКИ ЗА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИЯ

Двама волейболисти на клуба ни бяха най-резултатни за победата с 3:0 (25:17, 25:14, 34:32) над Турция в първия мач на България от балканското първенство за юноши до 18 г., което е и европейска квалификация.

Спортна зала „Левски София“ е домакин на турнира, който започна днес и продължава до неделя.

Диагоналът Кристиан Титрийски и посрещачът Александър Къндев реализираха по 22 т. И другите трима състезатели на „Левски“ в състава на селекционера Виктор Карагьозов дадоха своя принос за успеха.

Разпределителят Симеон Николов игра цял мач и записа 5 т. Центърът Костадин Козелов се отчете с 6 т. Либерото Константин Чипев бе през по-голямата част от срещата на игрището и се представи на ниво.

Мача на живо изгледаха президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок.

В другия двубой от първия ден Сърбия победи Румъния с 3:0 (25:23, 25:8, 25:19).

Втората среща на България е утре от 20,00 часа срещу Румъния.

„Безспорно сме доволни и щастливи от първия мач, защото отборът на Турция е главен конкурент за спечелване на балканското първенство и класиране на европейското. Първите два гейма играхме с лекота и направихме много добри отигравания.

В третата част момчетата подцениха някои моменти. Смятаха, че мачът е приключил. Но важното е, че точно в тези тежки ситуации те успяха да се върнат в мача и да спечелят с категоричното 3:0.

В такива геймове се каляват характерите на състезателите. Колкото такива тежки моменти има и те успяват да излизат от тях, толкова възможността да играят сериозен волейбол е по-голяма“, заяви старши треньорът Карагьозов след победата.

5 лева струва дневният пропуск за европейска квалификация. Билетите се продават на място в Спортна зала „Левски София“. Зрители ще бъдат допускани след предоставяне на зелен сертификат.

Победителят в шампионата ще получи директна квота за европейското през юли. Вторият ще играе допълнителна квалификация.

ПРОГРАМА:
13 януари (четвъртък)
Сърбия – Гърция (17,30 часа)
България – Румъния (20,00 часа)
14 януари (петък)
Гърция – Румъния (15,00 часа)
Турция – Сърбия (17,30 часа)
15 януари (събота)
Турция – Гърция (15,00 часа)
България – Сърбия (17,30 часа)
16 януари (неделя)
Турция – Румъния (17,30 часа)
България – Гърция (20,00 часа)